Teken bestrijden en testen

Door preventieve maatregelen kan het risico op een tekenbeet beperkt worden. Teken bevinden zich met name in grassen en struiken tot 1 meter hoog. Draag bij wandelen tussen dit soort gewassen bedekkende kleding en vermijd direct contact. Er bestaan ook producten om kleding te impregneren en anti-insectenproducten met DEET die teken op afstand houden.

 

 

Controle-op-teken

Bij honden en katten is het vaak lastiger om struikgewas en grassen te vermijden. Daarom zijn er voor deze viervoeters diverse preventieve tekenmiddelen verkrijgbaar zoals Fiprodog / Fiprocat. Deze producten doden teken die op hond of kat terecht komen. Controleer na mogelijk contact met teken altijd de huid en vacht. De teek heeft een voorkeur voor warme vochtige plekken en nestelt zich vaak in huidplooien zoals oksels, knieholten, bij de oren of in de nek.

 

  

 

10088 Mock Up Test de Teek 1x

In alle gevallen is het belangrijk dat wanner een teek wordt aangetroffen, deze zo snel mogelijk te verwijderen. De kans op een besmetting met Borrelia bacteriƫn neemt toe naarmate de teek langer is aangehecht. Snel handelen is daarom zeer belangrijk om het risico op een besmetting te verminderen. Help mee om nieuwe besmettingen te voorkomen. Test de teek op Borrelia en deel de uitslag van deze test. Op deze manier ontstaat een duidelijk overzicht van gebieden waar met Borrelia besmette teken voorkomen.